Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Senior Ontwikkelaar SQL Scripting/Dataspecialist Socrates

Plaatsingsdatum 19-05-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 0 Salaris -
Senior ontwikkelaar SQL scripting/Dataspecialist Socrates

 

“Verbind de innovatiekracht ICT in het sociale domein, jouw bijdrage telt!” Neem jij deze leuke uitdaging aan en zorg je ervoor dat alle projecten soepel verlopen?

 

Over Wigo4it
Één op de drie bijstandsgerechtigden in Nederland woont in een van de vier grote steden. Voor hén zet Wigo4it zich in. Wigo4it is de coöperatie van de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht (de G4) op het gebied van informatievoorziening. We brengen vraag en aanbod samen en we ontwerpen, ontwikkelen, beheren en onderhouden ICT-applicaties. We leveren maximale gebruikersfunctionaliteit, zowel voor de professionals in het sociale domein als voor de burgers die gebruik maken van deze diensten. Samenwerking voorkomt dat elke gemeente het wiel zelf moet uitvinden. Bovendien zorgen kennisdeling en harmonisatie voor meer efficiency.

 

Afdeling Ontwikkeling

De afdeling Ontwikkeling zet de behoefte aan vernieuwing en wijziging van bestaande systemen om in nieuwe of aangepaste applicaties.

Tot de taken behoren ook het analyseren van wetgeving, regelgeving en gemeentelijk beleid voor de gezamenlijke bouw en inrichting van voornamelijk de applicatie Socrates. De afdeling Ontwikkeling is verantwoordelijk voor het ontwerpen, realiseren en testen van deze vernieuwingen en veranderingen. Deze werkzaamheden kunnen zowel in eigen beheer plaatsvinden als onder regie of als turn-key opdracht aan externe partijen worden uitbesteed.

Naast het reguliere voortbrengingsproces werkt de afdeling Ontwikkeling op meerdere fronten aan vernieuwing. Dit gebeurt zowel op het vlak van tooling/technieken (UML / automatisch testen / test gedreven ontwikkelen) als op het landschap (ESB / Workflow / service gerichte architectuur).

 

De afdeling Ontwikkeling bestaat uit 8 Scrum Teams waarin analyse, bouw en test gezamenlijk aan onderwerpen werken. Op dit moment releasen wij onze software elke 4 weken en onze ambitie is om dit steeds sneller en soepeler te doen zonder dat onze klanten hier hinder van ondervinden. Ook hanteren we het principe you build it, you run it: we zorgen er zelf voor dat de klant snel geholpen wordt met moeilijke vragen en problemen in productie.

 

Deze teams worden ondersteund door een team van subjectmatter experts met daarin onder meer de dataspecialisten die informatie specialistische dienstverlening leveren. Tevens ondersteunen de dataspecialisten direct de gemeenten met ad-hoc verzoeken tot rapportages, controlescripts en wijzigingsscripts (periodiek of eenmalig).

De rol van de Senior ontwikkelaar dataspecialist
De dataspecialist ressorteert onder de teammanager Ontwikkeling en is verantwoordelijk voor de actualiteit, volledigheid en de consistentie van SQL-scripts t.b.v. de applicatie Socrates én de data-analyse op basis van de output van deze scripts. De dataspecialist is het loket voor data-inhoudelijke analyses en vragen. De dataspecialist zal deel uitmaken van een subteam van 2 dataspecialisten en veel contact hebben met zowel de verschillende scrumteams als de Functioneel Beheerders van de gemeenten.

 

Taken
• Analyse van incidenten en problemen met behulp van data
• Ontwikkelen van SQL-scripts voor het aanpassen van Socratesdata en complexe (management)informatieverzoeken
• Beheren van (dagelijkse) SQL-scripts
• Adviseren bij wijzigingen van datamodel (Metabeheer) en stuurdata
• Adviseren bij implementatie wijzigingsverzoeken
• Met betrekking tot data projecten adviseren en van potentiële risico's signaleren
• Reviewen van SQL van collega's (applicatiebeheerders, ontwikkelaars)
• Controleren van datawijzigingen
• Data-analyse, bijvoorbeeld in verband met CBS en loonaangifte

 

Functie-eisen / Competenties
• HBO+ werk- en denkniveau
• Ruime ervaring met data-analyses en SQL scripting
• Kennis en ervaring met SCRUM/Agile is een pré
• Je bent resultaatgericht, nieuwsgierig en neemt eigen initiatief
• Je functioneert zowel zelfstandig als in de rol van teamplayer goed
• Je beschikt of sterke communicatieve vaardigheden en organisensitiviteit
• Kennis van het (gemeentelijk) sociale domein is een belangrijke pré


Aanbod
• Voldoening: Je levert een zichtbare bijdrage aan een betere dienstverlening voor cliënten van gemeenten in het sociaal domein
• Beloning: Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. 36-urige werkweek, goede vakantieregeling, pensioen bij het ABP. Het salaris is afhankelijk van kennis en werkervaring en heeft een maximum van € 4740,-.
• Uitdaging: Werken binnen één van de meest vooruitstrevende organisaties binnen de overheid met de inzet op innovatie en continu verbeteren
• Groei: Jouw persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Wij realiseren samen groei in kennis en functie, omdat jij werkt met de beste professionals die kennis met elkaar delen en wij ondersteunen jou in het behalen van certificeringen of opleidingen. Tevens werken wij met de nieuwste technieken waardoor je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.
• Plezier: Vanuit een eigentijds en creatief kantoor boven het centraal station van Den Haag, werken met leuke mensen in een open werkcultuur volgens het ‘nieuwe werken’ met flexplekken, thuis werken en flexibiliteit


Locatie
De taken van de dataspecialist zullen afwisselend worden uitgevoerd op locatie van de verschillende gemeenten (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) en op kantoor bij Wigo4it in Den Haag. Verdeling kan fluctueren en vraagt om een flexibele instelling.

Nieuwsgierig hoe het werken bij Wigo4it eruit ziet? Bekijk de Linkedin-, Facebookpagina en de website/Youtube kanaal met daarop de medewerkers aan het woord en korte filmpjes, waarin medewerkers van Wigo4it vertellen wat het werk inhoudt.

 

Enthousiast? Solliciteer Direct

Zie jij jezelf terug in deze leuke functie bij een vooruitstrevende organisatie? Reageer dan snel door je CV en motivatie te sturen naar robel.Kidanemariam@wigo4it.nl of neem contact op met Robel Kidanemariam, 06-49689079.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Robel Kidanemariam

Vestigingsplaats

Solliciteer