Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Release manager

Plaatsingsdatum 05-10-2018 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris € 3575 - €4225

Ben jij de release manager die onze IT-operatie wendbaarder maakt en helpt verbeteren?


Hoe?
Als release manager zorg je voor de release van nieuwe softwareversies.

Waarom? De sociale dienst wordt steeds digitaler en de G4 zijn erg afhankelijk van de interne ICT-infrastructuur. Daarom is het belangrijk dat Wigo4it voldoende inspanningen levert om ervoor te zorgen dat het implementeren van nieuwe software en hardware niet ten koste gaat van stabiliteit en kwaliteit van de ICT-structuur van de G4.

Met wie? Samen met onze testcoördinatoren, de coördinator acceptatietest van de G4, functioneel beheer, scrumteams en technisch beheer.


Over ons

Wigo4it bouwt samen met gemeenten aan een duurzame en betrouwbare informatievoorziening. Wigo4it werkt als samenwerkingspartner aan innovaties in het sociale domein. Dat doet zij vanuit een gedeeld belang: een zo goed mogelijke dienstverlening aan de burger.


De afdeling Operations zorgt dat onze applicaties ongestoord functioneren. Dat doen zij onder andere door het verlenen van klantenservice, het structureren van de beheerprocessen en het dagelijks onderhoud aan onze hardware en onderliggende architectuur.


Wat verwachten wij van jou?

Als release manager wordt van jou verwacht dat je de distributie van nieuwe programmatuur plant en uitvoert, zonder dat dat ten koste gaat van de productieomgeving. Je focus ligt op een distributieomgeving, waarbij ‘roll out’ van nieuwe software een erg complex proces is.

Jij boekt succes door:

  • De implementatie van releases te plannen en te begeleiden· het release-managementproces (RM-proces) uit te dragen en bewustwording te creëren bij de gebruikersorganisatie, de IT-organisatie en bij leveranciers.
  • Periodiek het RM-proces en de documentatie te evalueren en op basis daarvan verbetervoorstellen te doen en adviezen op te stellen en te geven voor de inrichting van dat proces.
  • Zorg te dragen voor procescontrole en kwaliteitsbewaking van het RM-proces.
  • Het waar nodig op eigen initiatief betrekken van het management van Wigo4it bij problemen en verbeteringen· zorg te dragen voor de voortgangsbewaking van releases.
  • Het beoordelen van wijzigingsverzoeken, systeemwijzigingen en releases met hoog impact en/of risico.
  • Te rapporteren over effectiviteit en efficiëntie van activiteiten binnen de releaseprocessen en door de procedures van deze processen te onderhouden.
  • Te participeren in projecten, in- en externe overlegsituaties, werkgroepen, onderzoeken etc.


Dit ben jij!

Als release manager ben jij een belangrijke schakel tussen Wigo4it en de G4. Jij zorgt ervoor dat onze releases soepel en vlekkeloos verlopen. Je zorgt voor rust en voor duidelijke communicatie over releases en wijzigingen. Je bent communicatief sterk en stressbestendig. Je bent in staat om op basis van argumenten anderen te overtuigen. Je hebt geen moeite met een vijfdaags werkrooster waarin je structureel één avond werkt.


Dit maakt jou echt onmisbaar als release manager:

  • HBO werk- en denkniveau en drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Dit mag je van ons verwachten!

Werken bij Wigo4it betekent flexibel werken in het centrum van Den Haag, in een unieke organisatie en met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je een aantrekkelijk salaris, een flexibele werkplek en tal van ontwikkelmogelijkheden.

Kijk op onze website www.wigo4it.nl/werken-bij en ontmoet je nieuwe collega’s die in korte filmpjes vertellen wat het werken bij Wigo4it zo leuk maakt.


Wij gaan ervoor; jij ook?

Stuur je motivatie en cv met de ''Solliciteer''-button. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met PenO@wigo4it.nl

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Joy Autar

Vestigingsplaats

Solliciteer