Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Procesmanager

Plaatsingsdatum 01-03-2017 Functiecategorie ICT - Hardware / Netwerk
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris max. € 4.121,00
PROCES/INCIDENT/CHANGE MANAGER

“Verbind de innovatiekracht ICT in het sociale domein, jouw bijdrage telt!” Neem jij deze leuke uitdaging aan en zorg je ervoor dat alle projecten soepel verlopen?

Over Wigo4it
Één op de drie bijstandsgerechtigden in Nederland woont in een van de vier grote steden. Voor hén zet Wigo4it zich in. Wigo4it is de coöperatie van de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht (de G4) op het gebied van informatievoorziening. We brengen vraag en aanbod samen en we ontwerpen, ontwikkelen, beheren en onderhouden ICT-applicaties. We leveren maximale gebruikersfunctionaliteit, zowel voor de professionals in het sociale domein als voor de burgers die gebruik maken van deze diensten. Samenwerking voorkomt dat elke gemeente het wiel zelf moet uitvinden. Bovendien zorgen kennisdeling en harmonisatie voor meer efficiency.

 

Wigo4it heeft twee kerntaken: we leveren applicaties (supply) voeren de regie. Supply ontwikkelt, bouwt en implementeert nieuwe functionaliteit in applicaties voor de uitvoeringsprocessen binnen het sociale domein. Ook zorgt Supply voor het technisch beheer en dagelijks onderhoud van deze applicaties. Regie brengt bij de sociale diensten van de vier gemeenten de wensen en behoeften op het gebied van informatievoorziening in kaart. Zij bundelt de vragen en vertaalt die naar de specificaties waarmee Supply of andere leveranciers aan de slag gaan.

 

De afdeling
De afdeling Procesmanagement is verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van de ITIL processen. Hieronder vallen Event-, Incident-, Problem-, Request fulfilment, Change-, Release-, Configuration management, Availability, Capacity en Continuity management en Resource management. Daarnaast valt het produceren van hieraan ondersteunende rapportages (management informatie) onder de verantwoording van deze afdeling.

 

De rol van de Procesmanager (incident manager)
De procesmanager heeft als primaire aandachtsgebied het incident management in de rol als Incident manager. Daarnaast fungeert de procesmanager als achtervang van het change proces en de huidige changemanager.

 

De Procesmanager ressorteert hiërarchisch rechtstreeks onder de teammanager en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de combinatie van één of meerdere processen. Van je wordt verwacht dat je de toegewezen processen uitdraagt en de bewustwording vergroot bij de gebruikersorganisatie, Wigo4it en de leveranciers. In deze rol geef je advies en ondersteuning aan klanten en Wigo4it-breed op het gebied van de toegewezen processen. Hierbij stimuleer en bewaak je de uitvoering hiervan, breng je risico’s in kaart en doe je voorstellen tot opheffing en het voorkomen daarvan. Je bewaakt en verbetert, op basis van trendanalyses en correlaties, de kwaliteit van de geleverde dienstverlening (oa. door het gebruik van de Lean methodiek).

 

In de rol van procesmanager zorg je ervoor dat nieuwe diensten en aanpassingen worden geborgd in de organisatie.. Je houdt hierbij de SLA, scope van het proces en governance in de gaten. Je stimuleert en borgt de samenwerking tussen klanten en Wigo4it maar ook binnen de afdelingen van Wigo4it. Met als doel dat de beheerprocessen, én medewerkers worden voorzien van middelen en kennis zodat zij de beschikbaarheid en performance van de dienstverlening en onderliggende infrastructuur kunnen bewaken.

Taken:
• Voorzitten van overleggen
• Business cases/projectdefinities schrijven ter optimalisering van de kwaliteit van dienstverlening

• Beheren en onderhouden van de procesdocumentatie en planning

• Verantwoordelijkheid dragen voor het voldoen aan gehanteerde normen in toegewezen processen
• Indien nodig behandel je de bevindingen uit audits

• Plannen, voorbereiden, uitvoeren en evalueren van procesactiviteiten

• Verstrekken van reguliere en ad-hoc basis managementinformatie & adviseert over te nemen maatregelen

• Participeert in projecten, in- en externe overlegsituaties, werkgroepen en onderzoeken

• Indien gewenst het leiden en coördineren van verbetertrajecten (Lean).

Functie-eisen
• HBO werk- en denkniveau;
• Ruime relevante ervaring;
• ITIL v3 gecertificeerd;
• Kennis van en ervaring met Agile/scrum
• Je bent een teamplayer, een verbinder, klant- en resultaatgericht

• Je beschikt over de volgende eigenschappen: nauwkeurig, besluitvaardig, overtuigingskracht

De Procesmanager is resultaatverantwoordelijk voor de uitvoering en verbetering van tenminste één van de ITIL-processen. De Procesmanager is achtervang van tenminste één van de andere ITIL processen.

 

Aanbod

Voldoening: Je levert een zichtbare bijdrage aan een betere dienstverlening voor cliënten van gemeenten in het sociaal domein
Beloning: Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. 36-urige werkweek, goede vakantieregeling, pensioen bij het ABP, Salaris afhankelijk van kennis en ervaring, met een maximum verloning tot schaal 10 en de mogelijkheid om met Individueel Keuze Budget een deel van de arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen
Uitdaging: Werken binnen één van de meest vooruitstrevende organisaties binnen de overheid met de inzet op innovatie en continu verbeteren
Groei: Jouw persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Wij realiseren samen groei in kennis en functie, omdat jij werkt met de beste professionals die kennis met elkaar delen en wij ondersteunen jou in het behalen van certificeringen of opleidingen. Tevens werken wij met de nieuwste technieken waardoor je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen
Plezier: Vanuit een eigentijds en creatief kantoor boven het centraal station van Den Haag, werken met leuke mensen in een open werkcultuur volgens het ‘nieuwe werken’ met flexplekken, thuis werken en flexibiliteit

 

Nieuwsgierig hoe het werken bij Wigo4it eruit ziet? Bekijk de Linkedin-, Facebookpagina en de website/Youtube kanaal met daarop de medewerkers aan het woord en korte filmpjes, waarin medewerkers van Wigo4it vertellen wat het werk inhoudt.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Hardware / Netwerk
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Farisada Nurmohamed

Vestigingsplaats

Solliciteer