Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Domein Architect

Plaatsingsdatum 30-05-2018 Functiecategorie Commercieel - Business Developm...
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Onbepaalde tijd
Uren 36 - 40 Salaris € 4500- € 5800
Jij kunt ons helpen met het ontwikkelen van een strategie om met de vier grote steden samen te werken aan de bedrijfsarchitectuur voor 'Werk en Inkomen'. 

Hoe? Als Domein Architect

Waarom? Met die strategie zullen belangrijke stappen worden gezet in het realiseren van een gezamenlijke bedrijfsarchitectuur voor de G4.

Met wie? Samen met collega-architecten, product-relatiemanagers, product-owners, ontwikkelteams en de medewerkers van de vier grote gemeenten.

Daarom zoeken wij een domeinarchitect die de kracht ziet van gemeentelijke samenwerking en zorgt voor een domeinarchitectuur die bijdraagt aan de optimale dienstverlening van de G4. Een dienstverlening bovendien die de standaard in Nederland zet.


Over ons

Wigo4it bouwt samen met gemeenten aan een duurzame en betrouwbare informatievoorziening. Wigo4it werkt als samenwerkingspartner aan innovaties in het sociale domein. Dat doet zij vanuit een gedeeld belang: een zo goed mogelijke dienstverlening aan de burger.De afdeling Regie is de schakel tussen de gemeente en Wigo4it. De collega’s van Regie vertalen de wensen voor de informatievoorziening en de behoeften vanuit gemeentelijk beleid naar gezamenlijke IT-oplossingen

 

jouw rol

Jouw rol is het inzetten van je kennis ván en ervaring mét architecturen ten behoeve van veranderprogramma’s en -bijvoorbeeld- business-releaseprojecten. Jij weet als geen ander uit ervaring wat de meerwaarde van onze architectuur is en hoe je die gedegen in beeld krijgt. Je geeft gevraagd -en ongevraagd- advies over het vakgebied. Daarnaast vervul je met collega’s de rol van verbinder tussen de initiërende G1 en de G4.

Hoe?

 • mede ontwikkelen en onderhouden van G4-architectuur
 • opstellen Project StartArchitecturen (PSA)
 • actief deelnemen aan de G4-architectuurboard
 • realiseren van samenhang tussen G1- en G4-bedrijfsarchitectuur
 • realiseren van samenhang tussen G4-applicaties en G1-gegevens

Als domeinarchitect ben jij proactief in het meewerken aan en ontwikkelen van het architectuurraamwerk van 'Werk en Inkomen'. Je hebt hierin een zowel toetsende als adviserende rol. Dit architectuurraamwerk wordt gebruikt voor de veranderingen in het domein.Dit ben jij

Je bent een communicatief sterke en resultaatgerichte professional. Je werkt graag samen en je bent in staat om je netwerk te vergroten teneinde tot de nodige samenwerkingen te komen. Je bent dus een echte verbinder. Je bent onafhankelijk en je weet je mening kenbaar kan maken in gesprekken, presentaties en overleg.Dit maakt jou onmisbaar als domeinarchitect:

 • academisch werk- en denkniveau
 • communicatievaardigheden om andere architecten en ontwerpers bijeen te brengen
 • zeer ruime relevante ervaring met architecturenervaring met gemeentelijke processen (vereist) en grootschalige gegevensverwerkende process
 • enervaring met de meest gebruikte architectuurmethoden, zoals Archimate, BPMN, TOGAF, GEA, DyA, etc.
 • ervaring met de meest gebruikte BPM-tools, zoals BizzDesign
 • ervaring met requirements managementervaring met processturing (KPI’s)
 • ervaring met zaaksystemen en elektronische dossiers

We vragen wellicht veel, maar daar staat ook veel tegenover!

Werken in een bruisende stad bij een net zo bruisend bedrijf; dat is werken bij Wigo4it. Samen met jou werken wij aan de sociale dienst van morgen. Hoe? Door in jou te investeren. We bieden je tal van mogelijkheden om door te groeien en stellen alles in het werk om jouw toekomstige projecten uitdagend te maken.Wij gaan ervoor; ben jíj zover?

Stuur je motivatie en cv met de 'Solliciteer'-button. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met PenO@wigo4it.nl .

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Business Development
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Domein Architect; Den Haag; Wigo4it; ICT

Contactgegevens

Contactpersoon Twan Hillebrand

Vestigingsplaats

Solliciteer